domingo, 23 de febrero de 2020

La lluita per un barri digne també passa per aconseguir un centre sociocultural per a la Malva-rosa

Una delegació de l’Associació veïnal de la Malva-rosa es reuneix amb la regidora d’educació de València per avançar en aconseguir un centre cultural amb biblioteca pública per al barri obrer de la Malva-rosa

La Malva-rosa ha convocat concentracions indefinides tots els darrers dijous de mes en demanda d’un barri digne, habitable i sense drogues. Però la nostra lluita no és reaccionària, sinó que volem més serveis socials, places dignes en lloc de descampats i més cultura i educació. Com diu el moviment obrer: “volem el pà i les roses”.

El pasat dimarts 18 de febrer una delegació de la Malva-rosa es va entrevistar amb la regidora d’educació Maite Ibañez per tal de conèixer la proposta de centre socio-cultural amb biblioteca per al nostre barri. La regidora va ser molt receptiva a les propostes veïnals i es va comprometre a que el barri tindria una biblioteca molt abans que terminara la present legislatura. Segons la Maite Ibañez: “La demanda històrica de una biblioteca pública para este barrio ha de passar de demanda històrica a realidad en este mandato”.

També es van proposar campanyes educatives per promoure la convivència als barris de la ciutat. L’educació i el respecte són el camí per enfortir una societat democràtica i s’ha de tindre com a protagonistes als barris obrers.

En la reunió varem revisar les centenars de cartes que xiquets i xiquetes del barri van enviar aquest nadal a l’alcalde Joan Ribó i a la regidora d’Educació Maite Ibañez explicant les raons per les quals necessitem una biblioteca al barri.

Cal assenyalar la gran implicació de la comunitat educativa de la Malva-rosa en aquesta demanda de tipus cultural i educatiu. La coordinadora d’educació del barri, formada per l’associació veïnal de la Malva-rosa, les AMPAs i els docents de tots els centres públics, ha tingut un important paper en aquesta arreplegada de cartes reivindicatives de l’alumnat del barri.

Convoquem el proper 27 de febrer a les 20h a la pròxima concentració a “las cuatro esquinas”, més que mai per un barri digne i per la cultura als barris obrers.

Alguns exemples de les cartes dels xiquets i xiquetes de la Malva-rosa demanant un espai cultural per al seu barri






No hay comentarios:

Publicar un comentario