lunes, 28 de enero de 2008

Cronica de la Bici-Manifestación Contra el Circuito Urbano de F1

Allí estuvimos, junto a un montón de vecinas y vecinos de la ciudad, reclamando otro modelo de ciudad. Libres de humos, ruido, contaminación y consumismo. Una ciudad que esté basada en la convivencia vecinal y en una ciudadanía participativa.


A continuación reproducimos el comunicado que ha emitido la Coordinadora “Formula Verda” de la que forma parte nuestra Asociación AMICS de la MALVA, junto a cinco Asociaciones vecinales más de la fachada Marítima (desde Nazaret a la Malva-rosa, pasando por el Grao y el Cabanyal-Canyamelar).MILERS DE PERSONES CONTRA EL CIRCUIT URBÀ DE FÓRMULA 1

ÈXIT DE LA BICIMANIFESTACIÓ EN LA PRIMERA MOBILITZACIÓ CONTRA EL CIRCUIT

Greu irresponsabilitat de l’Ajuntament de València que no va enviar a la Policia Municipal


Amb els lemes de “Sí al riu. Sí al Delta Verd” “València no és un circuit de Fórmula 1” o “Per una ciutat tranquil·la lliure de fums i sorolls”, milers de persones han participat en la bicimanifestació i posterior concentració organitzada per Fórmula Verda en el matí del diumenge.

L’elevada assistència va estar a punt de desbordar als organitzadors ja que se calculen en prop de 5.000 les persones que participaren en la protesta, ja siga en bicicleta en el llit del riu o a peu en la concentració final.

La bicimanifestació va partir a les 11:00 del matí del Parc de Capçalera a Mislata amb més d’un miler de ciclistes. Aquesta xifra va anar ampliant-se a mesura que s’arribava als distints punt de concentració (12:00 baix el pont de Serrans o 12:30 en l’eixida del Museu de les Ciències, junt a la rotonda Aqua) arribant a ser més de 3.000 els participants en la protesta que s’estiraren al llarg de més de 2 quilòmetres. Durant el transcurs els bicimanifestants cridaven eslògans com ara “No al circuit urbà” “Fórmula 1 a Xest” o “Fórmula 1 no, fórmula verda sí”.

La bicimanifestació va finalitzar en el pont de les Drassanes cap a les 13:00 on varis centenars de persones esperaven als ciclistes. Els organitzadors llegiren un manifest (que adjuntem) al temps que actuava la batukada de Natzaret o es cantava l’himne contra la Fórmula 1.

Els organitzadors i milers de participants criticaren durament a l’Ajuntament de València per no donar cap cobertura a l’activitat, posant en perill irresponsablement la seguretat dels milers de persones de tota edat, xiquets i xiquetes inclosos, que participaren en la protesta. Ni un sol policia municipal va aparèixer al llarg del recorregut i es visqueren moments preocupants quan la bicimanifestació va eixir del llit i va enfilar el carrer Menorca i l’Avinguda del Port per dirigir-se al pont de les Drassanes. Els ciclistes i l’organització va haver de tallar el trànsit per protegir la integritat dels participants a l’igual que en el Pont de les Drassanes que va quedar bloquejat durant més de mitja hora mentre es realitzava la concentració final i es llegia el manifest.

La comunicació a Delegació de Govern es va realitzar el dia 15 de gener i la comunicació a l’Ajuntament de València el 23, sense que cap responsable s’haja posat en contacte amb els organitzadors ni un sol agent haja aparegut per la protesta. Els organitzadors estudiaran denunciar a l’Ajuntament per deixació de les seues funcions i per posar en greu perill la integritat dels participants.

El manifest llegit incideix en les múltiples raons per oposar-se al circuit urbà quan existeix des de fa 8 anys un circuit a Xest on es poden fer competicions oficials de cotxes i motos amb un cost econòmic molt inferior. La seguretat o la incompatibilitat del circuit amb el desenvolupament sostenible i equilibrat del Pla General són altres de les raons, junt als problemes de mobilitat que es crearan en els accessos al Port i als barris veïns.

Pel que fa al medi ambient la realització del circuit urbà és una contradicció absoluta amb la pretensió de treballar contra el canvi climàtic, mentre que l’impacte acústic serà insuportable. A més el manifest considera un retrocés educatiu en estimular la velocitat entre els més joves malgrat les conseqüències de morts i dolor que causen els accidents de trànsit.

Finament es denuncia l’absència de participació ciutadana en tot el procés, negant fins la més mínima informació als denunciats.

Després de l’èxit de la bicimanifestació de hui els organitzadors estudiaran la realització de noves mobilitzacions així com reforçar la via jurídica per impedir la realització d’aquest projecte insostenible.

COORDINADORA FÓRMULA VERDA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario