jueves, 4 de febrero de 2016

Recollida de signatures per una biblioteca a la Malva-rosa

La Malva-rosa és l'únic barri de tota la ciutat que no té biblioteca. Aquesta reivindicació històrica ahir va obtenir el suport de totes les AMPA i Equips docents dels Col·legis del barri reunits en la Coordinadora d'Educació Malva-rosa.

Després que l'Ajuntament desestimés en els seus “pressupostos participatius” la proposta d'una biblioteca per a la Malva-rosa, els veïns i veïnes hem decidit impulsar de manera paral·lela la consulta participativa per a respondre a les necessitats reals de barri.

Entenem que la participació ciutadana no passa només per les vies que marca l'administració. Els veïns i veïnes autogestionem les nostres reivindicacions. Si en els “pressupostos participatius” de l'Ajuntament, que suposen el 10% del pressupost total del consistori, no ha entrat la nostra reivindicació, haurà d'entrar en el 90% restant perquè el veïnat no va a parar. El nou govern local ha de considerar la nostra justa demanda.

Els centres educatius C.P.: Ballester Fandos, Blasco Ibáñez, Cavite i CP Malva-rosa, l'IES Isabel de Villena s'han adherit a la proposta de l’Associació de Veïns i Amics de la Malva, i es van comprometre a arreplegar signatures entre la comunitat educativa del barri. D'aquesta forma la comunitat educativa impulsarà en cada col·legi i institut la reivindicació veïnal.

La campanya de recollida de signatures continuarà amb actes públics en el carrer en els pròxims mesos fins a aconseguir un autèntic centre socio-educatiu i polivalent amb biblioteca que responga al dret d'accés a la cultura del veïnat del barri obrer de la Malva-rosa. No entenem ni compartim que siga un barri popular al que precisament se li negue recursos educatius i culturals.


És necessari alçar la clàssica consigna: “El fill de l'obrer, la filla de l'obrera: a la Universitat!”

Descarrega ací la fulla de signatures

No hay comentarios:

Publicar un comentario