viernes, 26 de febrero de 2016

La Malva-rosa reivindica unes places dignes en comptes de descampats

Diverses assemblees veïnals en el carrer decideixen emprendre mesures reivindicatives i mobilitzacions per a aconseguir el que no s'ha aconseguit a través de la “consulta ciutadana” de l'Ajuntament.

  

Davant la desestimació de 3 de les 5 propostes del barri de la Malva-rosa en l'anomenada “consulta ciutadana”, i davant el procés seguit per a la seua gestió, l'Associació de Veïns i Veïnes “Amics de la Malva” vol manifestar la seua decepció alhora que la seua voluntat de seguir impulsant la participació veïnal per tots els mitjans democràtics al nostre abast, ja que la participació ciutadana no precisa que siga organitzada ni coordinada institucionalment.

Manifestem que no ens conformem amb simples “consultes”, sinó que la nostra decisió és la de participar activament com a ciutadans i ciutadanes crítics enfront de l'administració local.

El dimarts 23 es va realitzar una assemblea veïnal en la mateixa Plaça Hugo Zarate, i el dimecres 24 una altra en la Plaça Músic Eximeno on, lamentablement vam haver de comunicar als veïns que les propostes de “Amics de la Malva” d'urbanització de les seues places havien sigut desestimades per l'Ajuntament.

A les assemblees van acudir unes 100 veïnes i veïns, directament afectats i afectades per la deterioració i falta d'atenció de les “places” (en realitat descampats) on viuen.

Es van prendre les següents decisions:

-           Encomanar a l'Associació de Veïns “Amics de la Malva” que tinga una entrevista amb la regidoria d'urbanisme de l'Ajuntament per a traslladar la urgència d'urbanització de les places, la seua situació d'insalubritat (i de salut pública) i la seua deterioració.
-           Cridar al veïnat de la Malva a recolzar amb el seu vot solidàriament a les dues proposades de la Malva que sí han sigut admeses, o aquelles que consideren.
-           Emprendre una sèrie de mobilitzacions ciutadanes per a reivindicar unes places dignes, especialment en Plaça Hugo Zarate, Plaça Moreno Gans i Plaça Músic Eximeno. Per a açò es decideix les següents mesures concretes:
o Recollida de signatures
o Taller de pancartes per a les balconades. Dissabte que ve 5 de març a les 10:30h en la plaça Antonio Eximeno.
o Assemblees veïnals en les zones afectades per a abril.
o Anar preparant una concentració amb talls de tràsint prop d'alguna de les places entre abril o maig.
o Nota de premsa amb els acords assemblearis.


Des de Amics de la Malva valorem la capacitat dels veïns i veïnes del barri que han vist desestimades les seues reivindicacions històriques, però que són capaces de participar i mobilitzar-se malgrat les dificultats.

Els drets no es demanen, es conquisten!

Mentre hi haja injustícia, hi haurà rebel·lia veïnal!

No hay comentarios:

Publicar un comentario