martes, 22 de mayo de 2018

La Malva-rosa valora la urbanització de la plaça Moreno Gans i reclama places dignes al barri


-->
L’Associació de Veïns i Veïnes “Amics de la Malva” realitzà assemblea del veïnat de la Plaça Moreno Gans per tal de donar conèixer la urbanització prevista i fer propostes de millora.
Després de que el veïnat guanyés per votació a la consulta ciutadana de l’Ajuntament la urbanització de la plaça Moreno Gans, han fet falta 3 anys per a l’inici de les obres. Ara ha arribat el moment de valorar que gràcies a la participació veïnal la plaça ja està començant a ser una realitat, i que cal considerar algunes propostes de la ciutadania que hi viu i disfrutarà de la plaça urbanitzada.

L’Associació de Veïns i Veïnes del barri de la Malva-rosa va convocar assemblea del veïnat de la plaça amb una bona participació. A l’assemblea es va recordar el procés de lluita de dècades que han portat a les obres que ara comencen, la consulta ciutadana guanyada i es van presentar els plànols de les obres previstes. Els veïns i veïnes van tindre oportunitat d’opinar sobre algunes millores per a la plaça, entre les quals destaquem:
·       Que la zona de la plaça que no s'enjardine per pertànyer a un particular no es convertisca en un punt negre, focus d'insalubritat, sinó que, s'inste al seu tancament i a una bona conservació.
·       El que la plaça siga per a totes les edats i circumstàncies personals, per açò s'insta a que s’instale algun element lúdic adaptat per a xiquets/as amb mobilitat reduïda.
·       El vetlar pel bon ús de les voreres, per a açò els vehicles, motos i bicis vagen a velocitat de pas de vianant per a conciliar l'accés dels vehicles autoritzats amb la seguretat de les persones que isquen dels seus habitatges o passegen per les voreres.
·       Se sol·licitarà l'adequat manteniment dels diferents espais de la plaça enjardinada.

un moment de l'assemblea
Finalment es va prendre la decisió de seguir reivindicant places dignes a la Malva-rosa, especialment a la Plaça/descampat Músic eximeno, la plaça Hugo Zarate i el descampat del carrer Isla de Hierro. Es va decidir igualment que en tornar de l’estiu, amb les obres acabades, l’Associació convocaria una inauguració popular de la plaça recentment construïda per tal de reivindicar els carrers i els espais públics del nostre barri, i felicitar el veïnat del nostre barri obrer de la Malva-rosa pel seu civisme i voluntat en la lluita per un barri amb més justícia social i amb unes places dignes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario