viernes, 22 de julio de 2022

L’associació veïnal de la Malva-rosa dialoga amb l’ajuntament sobre varies propostes mentre manté les reivindicacions

L’associació veïnal de la Malva-rosa manté diverses reunions amb regidories per traslladar les demandes del barri i analitzar les propostes de l’ajuntament. Amb la regidoria de planificació urbana hem parlat sobre les reivindicacions del barri al voltant del projecte per a l’avinguda Malva-rosa, i la regidoria de ecologia urbana ens ha presentat el projecte de remodelació per a les places Simon Bolivar i Cronista Montblanch. 


Sobre la reurbanització de l’avinguda Malva-rosa, en la reunió de fa un parell de setmanes amb representants de 
la regidoria de planificació urbana vam tindre l’oportunitat de traslladar l’opinió del barri. Demandàrem mesures per a protegir el xicotet comerç, així com mantindre llocs per a aparcar a la pròpia avinguda mentre es creen llocs de nou per compensar els que se perdran amb la reurbanització. Vàrem suggerir diverses alternatives per al problema d’aparcament del veïnat.


A la reunió de l’associació amb la regidoria d’ecologia urbana aquesta mateixa setmana ens van presentar els projectes de remodelació per a les places Simon Bolivar i Cronista Montblanch, una demanda sentida pel barri ja que es troben en una situació de progressiva degradació. Tinguérem l’oportunitat de fer algunes consideracions per a millorar la idea inicial presentada. Valorem les propostes ja que poden millorar-les significativament.


L’Associació veïnal de la Malva-rosa va realitzar una consulta popular per tal de conèixer l’opinió sobre les demandes per un barri digne. La democràcia és consultar, dialogar i negociar. A la Malva-rosa tenim una sèrie de mancances fruit de les necessitats d’un barri obrer com el nostre moltes vegades abandonat per les administracions, i que està agreujades pel mercat de la droga. Cal una intervenció integral que impulse infraestructures per al barri. Per això estarem pendents de l’estudi que ha encarregat l’ajuntament sobre “Casitas Rosas”, que podria ser un important pas endavant en la millora del barri. És important la participació de l’associació veïnal i dels veïns i veïnes de la zona.


Apostem pel diàleg per resoldre els problemes del nostre barri i per això valorem aquestes reunions. Però recordem que la comissió sobre la Malva-rosa creada per l’ajuntament va tindre una única reunió en febrer i reivindiquem la seua continuïtat. Som conscients que sense la nostra mobilització aquests xicotets però importants avanços no hagueren estat possibles. Per això, i perquè necessitem una intervenció integral en el barri que incloga a les “Casitas Rosas”, dotacions de serveis públics, educatius i culturals. Per canviar qualitativament la situació, no descartem la mobilització als carrers els propers mesos en defensa d’un barri digne i habitable. Mantindrem una dinàmica d’acció reivindicativa, participació ciutadana i diàleg per avançar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario