viernes, 1 de julio de 2022

Ens preocupa l’avinguda Malva-rosa, però es prioritari un pla integral que incloga una intervenció en “Casitas Rosas”

 

La consulta popular en el barri desvela que encara que l’avinguda Malva-rosa necessita millores, allò que és urgent és un pla integral per a tot el barri que incloga una intervenció en “Casitas Rosas”. No renunciem al conjunt de les demandes al voltant de: descampats, mercat de la droga, serveis públics, biblioteca, etc.

L’Associació veïnal de la Malva-rosa ha realitzat una consulta popular per tal de conèixer l’opinió del barri davant una proposta tan important com la reurbanització de l’avinguda principal. El 70% dels veïns i veïnes consideren que aquesta necessita millores, però el percentatge puja al 85% en la valoració respecte a la prioritat d’un pla sobre “Casitas Rosas” (urbanització, control del mercat de la droga i neteja). 

Pel que fa a les millores concretes que es proposen per a l’avinguda, el veïnat no es manifesta tan preocupat per voreres més amples (el 47% ho veu important) en canvi sí valoren la necessitat d’atenció i de més neteja continuada; o millores com més il·luminació i adequació del mobiliari; les quals són una prioritat per al 80% i el 65% respectivament.


El veïnat també ha expressat la seua preocupació pel xicotet comerç i el fet que la possible reurbanització puga perjudicat el seu accés. Tot i que fonamentalment entén que depèn de nosaltres, els mateixos veïns i veïnes, que es reforce amb una aposta activa del consum de proximitat.


Una altra preocupació notable del barri sobre la reurbanització de l’avinguda Malva-rosa te a vore amb la minva de llocs per a aparcar per a la ciutadania que hi vivim: més del 50% del veïnat pensa que hi haurà una diferència notable amb la reurbanització. Per això s’aposta fonamentalment per demandar a l’ajuntament la creació de nous espais per aparcar. Encara més, un 65% dona suport a una millora de l’avinguda Malva-rosa amb un manteniment de llocs per a aparcar.

Des de l’associació volem agrair la participació del veïnat en la enquesta. En només un parell de dies s’han realitzat més de 500 enquestes, el que suposa al voltant del 4% de la població del barri. Aquesta és una quantitat suficient per donar significativitat estadístic als resultats obtinguts. 

La democràcia és consultar, dialogar i negociar. Des de l’associació ens comprometem a traslladar a l’administració el sentir del barri sobre l’avinguda Malva-rosa, però també sobre la resta de problemes.

La degradació que pateix la Malva-rosa, agreujades pel mercat de la droga, és fruit de dècades d’abandonament per part de les administracions. Cal una intervenció integral per unes places dignes en lloc de descampats, per una aposta pels serveis públics, que combata el mercat de la droga, i que impulse infraestructures per al barri.

L’associació veïnal de la Malva-rosa considera que per dur endavant un pla integral per al barri, caldrà que la comissió interregidories sobre la Malva-rosa que es va constituir en febrer tinga continuïtat en el temps i conte amb la participació veïnal. Seguim apostant pel diàleg per resoldre els problemes del nostre barri. Però no descartem la mobilització, perquè el 75% de veïns i veïnes van respondre a la consulta que consideren que caldrà tornar a manifestar-se pels carrers.


No hay comentarios:

Publicar un comentario