sábado, 11 de junio de 2016

Les dues Associacions de veïns de la Malva-rosa ens unifiquem per a impulsar el moviment veïnal del barri.

Reprendre la història d'un barri combatiu en un present globalitzat

L'Associació de veïns Malva-rosa i l'Associació de Veïns “Amics de la Malva” hem decidit unificar-nos en una sola entitat per a impulsar el moviment ciutadà en la Malva-rosa arreplegant el testimoni de la història del nostre barri obrer i lluitador.

Video de un moment de l'assemblea






Tenim la tradició de ser un dels llocs on van nàixer les primeres associacions veïnals, encara sota la dictadura feixista, a principis dels anys 70 i encara sota el nom de “Associació de caps de família Malva-rosa” per ser encara il·legals les organitzacions del poble. Reprenem les lluites dels nostres veïns en la transició per la conquesta de la democràcia, i el rebrot associatiu davant la degradació del barri en els anys 90. També fem nostra les experiències de nous moviments socials presents en la Malva a través de col·lectius de dones, culturals, de joves, de consum alternatiu i de defensa de l’escola pública. L'última dècada està marcada per les lluites contra les polítiques de retallades socials dels governs conservadors i que els veïns i veïnes dels barris perifèrics com la Malva hem patit especialment.

La gestió de l'actual Ajuntament ha conduït a que l'antiga Associació de Veïns Malva-rosa es quedara sense local, mentre que no s'havia resolt encara el problema de falta d'espais associatius i culturals per al barri. Però el nostre barri necessita més espais socials, no menys.

En l'actualitat la Malva-rosa ens seguim sentint com un barri oblidat en molts aspectes: descampats sense urbanitzar, necessitats de millora dels serveis públics i falta de biblioteques i espais socioculturals entre altres. Però ens seguim reivindicant com un barri amb identitat pròpia i amb voluntat de canviar la realitat des d’allò concret.

Animem al veïnat a participar amb la nova Associació per la millora del barri i per la justícia social. El moviment veïnal té futur en la Malva-rosa.

Visca la lluita veïnal!
Aupa la Malva!


Malva-rosa, 10 de juny de 2016

Fotos de l'assemblea:


No hay comentarios:

Publicar un comentario