viernes, 8 de marzo de 2024

Davant la reurbanització de l’avinguda Malva-rosa, el veïnat planteja les seues demandes per un barri habitable

L’associació veïnal de la Malva-rosa es reuneix amb els responsables d’urbanisme de l’ajuntament per plantejar les demandes veïnals davant la imminent reurbanització de l’avinguda Malva-rosa, principal via del barri

El passat dilluns 4 de març una delegació de l’Associació veïnal de la Malva-rosa va tindre una reunió amb el director general d’urbanisme i l’assessor del regidor d’urbanisme Juan Gines de l’ajuntament de València per tal de conèixer de primera mà la proposta de reurbanització i renaturalització de l’avinguda Malva-rosa, principal via del barri obrer de la Malva-rosa. La delegació veïnal, amb presència de la presidenta Esther Concepción, va recordar a l’ajuntament que el barri té una llarga llista de demandes urbanístiques i socials, prioritàries i que, per tal de conèixer de primera mà la posició del barri davant la reurbanització de l’avinguda, férem fa dos anys una consulta popular.

Aixi vam traslladar les preocupacions del veïnat en relació al trànsit de vehicles, els aparcaments i la importància del suport i espenta al xicotet comerç del barri. Com també la necessitat de la creació de nous llocs d’aparcament per compensar els que previsiblement se perdran amb la intervenció, suggerint diverses alternatives per al problema d’aparcament del veïnat. La representació veïnal els ha fet arribar a la Comissió de Llicències, alternatives a la xarxa viària principal que passa per l'Avinguda Malva-rosa per a donar eixida al trànsit per altres carrers que transiten en paral·lel.

El projecte, vinculat als fons europeus «Next Generation» en l'actualitat, es troba el procés en la licitació de les obres a l'empresa adjudicatària.

L'Ajuntament va expressar que està disposat a estudiar els interessos deL veinat i comerciants. Estudiaran les demandes per a veure l'encaix que puguen tindre i serà el tema de fons a tractar en la pròxima reunió de nou amb l’associació, però ja amb l'empresa que resulte guanyadora de la licitació.

Des de l’Associació mantenim totes les reivindicacions urbanístiques, socials i sanitàries per al barri. Amb diàleg i mobilització estem avançant.



No hay comentarios:

Publicar un comentario