lunes, 4 de octubre de 2021

7 d’octubre, manifestació en el 30 aniversari de les grans mobilitzacions veïnals en la Malva-rosa

L’Associació de veïns i veïnes i amics i amigues de la Malva-rosa convoca manifestació per un barri digne, habitable i sense drogues coincidint amb el 30 aniversari de la càrrega policial contra el veïnat que va provocar l’esclat de les majors mobilitzacions en la història en el barriLes mobilitzacions de l’any 1991 van esclatar de manera quasi espontània davant la situació de degradació que patia el barri molt relacionat amb el tràfic del mercat de droga. La càrrega policial produïda sense respectar a les persones, que de manera justa i pacífica, se manifestaven al lloc que es va conèixer com “las cuatro esquinas”, va produir una corrent de ràbia i indignació que va propiciar unes mobilitzacions on tot el barri va eixir al carrer amb tot tipus d’accions incloses concentracions diàries consecutives per més d’un any.

Tenim memòria de ser un barri combatiu, i hui en dia amb un augment perillós i significatiu del mercat de la droga amb tota la degradació que això suposa, agreujada per la falta d’actuació de l’administració davant les nostres demandes urbanístiques, socials, culturals i educatives, ha fet saltar totes les alarmes entre el veïnat de la Malva-rosa. Per tot això, 30 anys després d’aquelles històriques mobilitzacions, tornarem a omplir els carrers de lluita en defensa d’un barri obrer i digne com és la Malva-rosa.

Mantenim canals de comunicació amb l’ajuntament. Ens mantindrem en el diàleg, i s’han posat en marxa ja alguns projectes. Però necessitem celeritat, i el barri no pot esperar més perquè són molts anys de sentir-nos abandonats. Volem polítiques inclusives i actuacions amb criteris d’equitat.

La problemàtica central del barri hui és en relació amb la degradació del barri associada al mercat de la droga, però aquesta denúncia, des de l’associació, la relacionem amb altres demandes àmplies de tipus social, cultural i educatiu. L’Associació veïnal de la Malva-rosa considerem que només amb polítiques inclusives i de justícia social serà possible abordar les necessitats del nostre barri obrer. Per això venim demandant:

-              Més i millors serveis públics: educació, sanitat i serveis socials.

-              Places dignes en comptes de descampats

-              Més neteja als nostres carrers

-              Garantir el dret a un habitatge digne

-              Detindre el mercat especulatiu de la droga.

-              Reforçar la convivència amb mesures educatives i socials

-              Plà especial d’intervenció integral per a les “Casitas Rosas”

-              Polítiques i espais culturals amb alternatives d'oci i formació

 

El nostre barri està constituït per persones migrants que vingueren a guanyar-se la vida des d’Andalucia, Castella, Extremadura, de terres valencianes i d’altres territoris. Som un barri d’acollida on totes les persones tenen cabuda i no permetrem intoleràncies ni marginacions. El que volem és un barri digne i sabem que només eixint al carrer ho aconseguirem.

La Malva-rosa és un barri amb una llarga història de combativitat. Va ser un dels primers barris en constituir una associació veïnal durant la dictadura franquista, ha viscut grans moments de lluita, sempre manifestant-se com un barri progressista. Hui cal reprendre la nostra tradició i ressorgir una vegada més en defensa de la nostra dignitat.

El proper 7 d’octubre en la Malva-rosa farem el millor homenatge a tota la gent que va lluitar fa 30 anys: continuar la seua lluita hui en dia per un barri digne, habitable, sense drogues.

No hay comentarios:

Publicar un comentario