viernes, 16 de septiembre de 2016

La Malva-rosa demanda a Joan Ribó una aposta decidida per la inversió als barris obrersL'Associació de Veïns i Veïnes es reuneix amb l'alcalde de València i li trasllada la preocupació del veïnat davant la falta d'inversions en la Malva-rosa, un barri que ha estat oblidat durant anys però que és lluitador i que exigeix dignitat per a les barriades de les perifèries

L'Associació de Veïns/Veïnes “Amics/amigues Malva-rosa” s'ha reunit amb l'alcalde de València Joan Ribó per plantejar-li les reivindicacions veïnals. Exigim un centre cívic amb biblioteca per al barri, unes places dignes en comptes de descampats i en definitiva un gir en les polítiques cap al nostre barri per ser tractats amb dignitat i respecte per part de l'administració.

Després que l'Associació de la Malva-rosa ens hem reunit durant l'últim any amb diverses regidories, era el moment de traslladar-li a l'alcalde la nostra preocupació per la sensació d'abandó que tenim com a barri obrer i lluitador.

Reconeixem que amb la exalcaldesa Rita Barberà va resultar impossible qualsevol interlocució. La delegació de l'Associació veïnal li ha recordat a l'actual alcalde que el nostre barri obrer ha votat persistentment en un sentit progressista els últims anys, s'han generat esperances de canvi que necessitem que es materialitzen en passos concrets perquè el veïnat no pot seguir esperant.
 
Ara com ara, l'única inversió concreta al nostre barri han estat uns aparca-bicis, que d'altra banda valorem positivament. A nivell urbanístic hem aconseguit el compromís d'urbanització de la plaça Moreno Gans gràcies precisament a la participació veïnal en la “consulta ciutadana” després de mobilització i assemblees al carrer convocades per la nostra Associació. No obstant això, a hores d'ara no s'ha iniciat cap obra malgrat estar aprovat per als pressupostos de 2016. En resum, no es contemplava cap inversió al nostre barri per 2016, tal com ens va reconèixer el regidor d'urbanisme, excepte la guanyada a través de la consulta ciutadana. Queden 3 mesos per acabar l'any i no han començat les úniques obres rellevants que l'Ajuntament anava a fer precisament gràcies a la mobilització social.
Un altre exemple és la falta de recursos i locals per a les entitats veïnals i socials de la Malva-rosa. El discurs de l'actual ajuntament respecte a la participació és molt interessant, però els passos en aquest terreny han resultat benintencionats i poc encertats. De moment d'espais per a la participació res de res. La reivindicació del veïnat és un centre cívic amb biblioteca, locals associatius i espais culturals, és a dir, un Ateneu Cultural perquè puguem avançar en la dinamització del barri.
Joan Ribó s'ha compromès a contestar-nos sobre la urbanització de les places i sobre la falta de locals associatius. També ha pres nota d'altres temes que preocupen a veïns i veïnes com la falta de neteja del barri i la situació dels apartaments turístics. Joan Ribó ha assegurat que l'accés nord no serà una realitat amb fons públics mentre ell sigua alcalde.
Finalment des de l'Associació li hem fet lliurament del llibre “Historia de la Malva-rosa” perquè l'alcalde el pugua portar el dia que inaugurem l'esperada Biblioteca per al barri, una flor de Malva-rosa perquè ens tingui presents en les seves polítiques municipals, i la samarreta reivindicativa del barri perquè recorde d'on ve i sàpiga que el veïnat de la Malva segueix en lluita per la seva dignitat. Perquè la gent de la Malva tenim la memòria de ser un barri combatiu i pensem continuar la lluita en aquest present de neoliberalisme globalitzat.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario