lunes, 13 de diciembre de 2021

El Síndic de Greuges insta a un pla especial per a la Malva-rosa, i dona més raons per a la mobilització veïnal

 El proper 16 de desembre nova concentració per reivindicar un barri digne. Aquesta serà la sisena mobilització consecutiva, que durant 3 mesos i amb caràcter quinzenal, ha convocat l’associació veïnal de Malva-rosa.


El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana emet una resolució sobre el barri de la Malva-rosa on assenyala que tant l’ajuntament com la Conselleria de Polítiques inclusives “han incorregut en incompliments notoris” davant la situació del barri.

Informe del síndic de greuges sobre la Malva-rosa

La rebel·lió està justificada. No només per la situació de degradació del barri agreujada pel mercat de la droga, i que ve manifestada en la ferma voluntat del barri de mantindre al carrer la seua lluita. Ara també el Síndic de Greuges ho expressa a la seua resolució del 21 de novembre de 2021 amb el títol “Acció Social al barri de la Malva-rosa de València”.


El Sindic de Greugesc actuant d’ofici a partir de l’escrit d’una persona veïna, i després de fer un breu repas sobre la situació del barri i les seues necessitats socials, considera que l’actuació descrita de l'Administració “podria no ser prou respectuosa amb els drets de les persones afectades”. Per això li recorda a les administracions l’obligació d’aprovar el Pla Estratègic de Serveis Socials, i recomana tant a la Conselleria de Polítiques Inclusives com a l’ajuntament l’aprovació, finançament i “aplicació urgent del Pla Especial de la Malva-rosa, de manera que s’assegure l’actuació integral sobre la zona”. 


La resolució del Síndic de Greuges és una crida d’atenció molt seriosa a les administracions per a que prenguem decisions concretes i urgents per escometre la problemàtica que vivim en la Malva-rosa. Seria una irresponsabilitat no fer cas a aquestes indicacions, i tindria conseqüències en forma de mobilitzacions veïnals.


Volem també subratllar que el Sindic de Greuges insisteix precisament en una de les demandes que hem mantingut durant aquest temps en el diàleg amb les conselleries, regidories i amb l’alcaldia: la necessària coordinació entre administracions per resoldre un problema des d’una perspectiva social i integral. En paraules del Síndic, li suggerim a l’ajuntament que “subscriga l'oportú conveni de col·laboració que assegure l'actuació integral, desenvolupada sota el principi de coordinació, col·laboració i cooperació entre les administracions públiques competents” 


Amb més raons que mai, el 16 de desembre tornarem a eixir al carrer tancant un primer cicle de mobilitzacions que hem mantingut per espai de quasi tres mesos. Afrontem el 2022 amb esperança pel nostre barri, i voluntat ferma de mantindre la mobilització per al nou any perquè estem orgullosos i orgulloses de viure en un barri viu i combatiu com és la Malva.
1 comentario:

  1. Nací en una clínica que estaba en lo que hoy es la estación de la cadena, vivo desde que me case en el 81 en el barrio de la Malva, estuve en la batalla campal por defender hace 30 años los derechos que nos pertenecen, hoy 30 años después estoy con mis 2 hijos y sus respectivas parejas haciendo lo mismo sin ningún cambio por parte de la administración. Resultado: Es un interés politico el no solucionarlo.

    ResponderEliminar